Monday, April 28, 2014

Raportarea de sustenabilitate. Capcane si recomandari

București, 28 aprilie 2014 - Cel de-al doilea eveniment din cadrul proiectului Social Link va aborda raportarea de sustenabilitate avându-l ca speaker invitat pe Cristian Ducu, membru fondator al Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics și consultant în dezvoltarea de sisteme de managementul eticii, conformitate şi schimbare organizaţională. Evenimentul va avea loc joi, 8 mai, ora 18:30, în cadrul Impact HUB Bucharest.

Tema evenimentului este "Raportarea de sustenabilitate. Capcane și recomandări", iar desfășurarea acestuia are loc în contextul adoptării de către Parlamentul European a unei noi directive conform căreia firmele cu mai mult de 500 de angajați for fi obligate să raporteze și activitățile non-financiare prin intermediul cărora se reflectă impactul acestora în societate, asupra mediului, a propriilor angajați și a bunei guvernanțe.

Cristian Ducu este doctor magna cum laude în Filosofie Morală în cadrul Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti şi membru fondator al Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics. Acesta are o experienţă de peste 10 ani în domeniul consultanţei de management (în special în dezvoltarea de sisteme de management de etică, conformitate şi schimbare organizaţională), audit non-financiar şi training. La începutul lui 2007, el a lansat primul program de specializare din Europa pentru Responsabilii de Etică şi Conformitate (Ethics & Compliance Officers) din companii, instituţii publice şi ONG-uri. Prin intermediul acestui program ajută la formarea primilor specialişti în domeniul Eticii şi Conformităţii din România.

"E foarte uşor să transformi un exerciţiu de transparenţă şi un proces de învăţare organizatională într-un eşec de comunicare. Rapoartele de sustenabilitate/de responsabilitate socială nu sunt nişte simple documente pe care să le croieşti la întâmplare, pe care să le postezi pe site-ul organizaţiei sau să le distribui la evenimente seci. De aceea am ales să vorbesc în cadrul acestui eveniment despre o parte dintre capcanele exerciţiilor de raportare şi despre cum să le eviţi, precum şi despre tendinţele în materie de raportare", a declarat Cristian Ducu.

Participanții la eveniment vor primi informații despre trendurile și reglementările în domeniul raportării de sustenabilitate și vor asista la realizarea unei analize complete și complexe a modalităților de raportare folosite de companiile din România, realizată de Cristian Ducu, analiza fiind făcută pe rapoarte concrete de sustenabilitate. De asemenea evenimentul va avea și o componentă de networking unde participanții vor avea posibilitatea de a-și găsi noi parteneri pentru proiectele de responsabilitate socială pe care le desfășoară. Mai multe detalii despre accesul la eveniment puteti găsi aici.

Primul eveniment Social Link a avut loc pe 27 martie și l-a avut ca speaker pe Dumitru Borțun, specialist în comunicare, profesor și cercetător, care le-a vorbit participanților despre diferențele între CSR și PR precum și despre implicarea factorului politic în dezvoltarea domeniului responsabilității sociale în România.

PARTENERI MEDIA
Social Responsibility Magazine, ABC Antreprenori, România Pozitivă, Big City Life, Educativa, EDMUNDO, PRIME Romania, Calendar Evenimente, Nonguvernamental.

No comments: